30 års erfaring med musikk og studio
 

Finale 27

Verdens beste notasjonsprogram

Produktbilde
Oversikt Nytt Mer Oppgrader Flere bilder Teknisk

Nyheter i Finale 27

Finale har alltid vært kjent som notasjonsprogrammet som kan alt. Dagens Finale automatiserer mange oppgaver og sparer deg for tid, samtidig med at du fortsatt har all fleksibiliteten Finale er kjent for. Du kan nå skape musikken du drømmer om uten kompromisser, raskere enn noengang før. Ta kontrollen over din musikk, din kreativitet og din musikalske arv.


Deling

Del på din måte.

Finale har lenge vært lederen når det gjelder å skape lesbar notasjon, men å dele notene med andre brukere har ikke alltid vært enkelt. Med Finale v27 er deling enkelt. Deling i Finale 27 baserer seg på de grunnleggende delingsfunksjonene som ble lansert i SmartMusic i fjor, og disse er basis for de nye kraftige delingsfunksjonene i Finale v27.

Med deling i Finale 27 kan du:
 • Laste opp og dele musikk med andre uten å forlate Finale
 • Lagre og håndtere opplastinger på et sentralt område som er tilgjengelig overalt
 • Gjøre mottakeren i stand til å spille av den delte musikken sammen med akkompagnementer og øvelsesverktøy i SmartMusic
 • Deling i Finale er mer enn bare et nytt produkt eller en tjeneste: Det er en revolusjon innen hvordan du kobler deg til andre musikere og lar din musikk blir sendt, innøvd eller fremført mer effektivt enn noensinne.

Støtte for SMuFL (Standard Music Font Layout)

SMuFL skrifttyper organiserer musikalske symboler i et felles system slik at ethvert notasjonsprogram vet hvor de forskjellige musikalske symboler finnes i skrifttypen. Dette gjør det enklere å samarbeide med mennesker som bruker andre notasjonsprogram og det gjør det også mye enklere å endre musikk skrifttype i ditt dokument. Du trenger ikke å besøke Shape Designer, Stem Connection Editor, Font Annotation dialog og andre verktøy så ofte lenger.

Støtte for SMuFL skrifttyper åpner opp for en hel ny verden av forbedringer i arbeidsflyten. SMuFL tilbyr:

 • Ti ganger flere symboler i Finales standard musikkskrifttype, noe som reduserer behovet for å lage dine egne symboler.
 • Minimerer tiden som må brukes til å etterse og korrigere dokumenter etter å ha skiftet musikk skrifttype.
 • Øker utvalget av musikalske symboler i en lettfattelig musikk skrifttype.
 • Finale 27 inneholder også oppdaterte SMuFL-versjoner av MakeMusic skrifttypene som du har benyttet i årtier - Maestro, Broadway Copyist, Jazz, Engraver og i tillegg en ny håndskriftfont - hver og en med en utvidet rekke av symboler levert i et moderne format for maksimum kompatibilitet.

I tillegg blir Finale det eneste notasjonsprogrammet som kan benytte både SMuFL og ikke-SMuFL skrifttyper. Med denne funksjonen vil Finale innta ledelsen som verktøy der folk samarbeider for å skape lett lesbare noter.

SMuFL er en del av fremtiden til digital notasjon, og dette er bare starten. Flere SMuFL-relaterte forbedringer vil komme i kommende gratis oppdateringer av Finale v27.

Noen av funksjonene som blir tilgjengelig i kommende oppdateringer er:

 • SMuFL skrifttyper blir gjort lett tilgjengelig i alle verktøy, dialog bokser, bibliotek, og plugg-inn moduler som involverer skrifttegn
 • Konvertering av dokumenter som benytter gamle skrifttyper til SMuFL skrifttyper
 • Gjenkjenning av markeringer som inneholder tegn fra SMuFL skrifttyper til Human Playback
 • Endringer i brukergrensesnittet som forenkler tilgangen til musikksymboler
 • Forbedret støtte for tredjeparts SMuFL skrifttyper

Revidert og korrigert instrumentliste

Finale v27 lanseres med vesentlige endringer i instrumentdatabasen som hjelper deg å lage musikk på din måte, bare enda mer effektivt. Endringene som er foretatt er i praksis usynlige. Finale henter detaljene om hvert instrument på rett måte første gang uten noen form for manuelle innstillinger. Du vil legge merke til at du nå kan lage dokumenter og legge instrumenter til eksisterende dokumenter enklere og mer stabilt enn noensinne.

Den forbedrede instrumentlisten tilbyr følgende:

 • Reduserer mengden av manuell konfigurasjon som er nødvendig for å sette opp instrumenter.
 • Minimerer sannsynligheten for at du ikke hører noen lyd i det hele tatt når du spiller av ditt dokument.
 • Utvider og forbedrer støtten for en lang rekke tromme- og perkusjonslyder.
 • De best mulige lydene velges automatisk for avspilling fra det medfølgende lydbiblioteket Garritan Instruments for Finale. Garritan biblioteket er basert på innspillinger av ekte instrumenter slik at du får en realistisk følelse av musikken din hver gang du lytter til den.
Perkusjon

Uansett hvilket instrument du velger i Setup Wizard, vil du starte med en layout som legger inn de korrekte notehodene på en logisk plassering på notestaven og spiller lyden av på et passende lydnivå. Dette vil vesentlig redusere tiden du bruker i Setup Wizard eller Percussion Layout Designer for å oppnå den magiske kombinasjonen av lesbare noter og nøyaktig avspilling.


Music XML 4.0

Music XML er et standard filutvekslingsformat for digital notasjon. Med lanseringen av MusicXML 4.0 kan mer informasjon importeres og eksporteres til MusicXML filer enn noengang før, og spare musikere tid når de samarbeider med brukere av andre musikkprogrammer.

Vesentlige forbedringer i MusicXML 4.0 inkluderer:
 • Partitur i konserttone med transponerte enkeltstemmer kan nå eksporteres og importeres.
 • Swing avspilling kan nå eksporteres og importeres.
 • Roman og Nashville akkordstiler kan nå eksporteres og importeres.
 • Taktnummer som bruker en topp- eller bunnstav eksporteres og importeres nå korrekt til bruk sammen med linked parts.
 • Skalering av staver og linjeavstander håndteres nå separat ved eksport og import.
 • Koblede enkeltstemmer i komprimerte filer støttes nå på en standardisert måte som alle programmer kan bruke.
Dette er bare noen få av oppdateringene i MusicXML 4.0. For en komplett liste av oppdateringer kan du besøke MusicXML nettstedet musicxml.com.

Dette nettstedet benytter nødvendige informasjonskapsler. Du må godkjenne dette ved å klikke Godta før du benytter nettbutikken.