30 års erfaring med musikk og studio
 

Guitar Pro 8

Allsidig program for gitarister

Produktbilde
Oversikt Nytt Oppgrader Flere bilder Teknisk

Guitar Pro 8 er en helt ny versjon av den velkjente Guitar Pro programvaren fra Arobas Music. Med sitt stilrene design og brukervennlige grensesnitt kan du enkelt skrive komposisjoner og tabulatur for alle strengeinstrumenter. Guitar Pro fokuserer på gitaristens nødvendige behov. Guitar Pro er også et utmerket akkompagnements-program.

Utallige gitarister og bassister bruker Guitar Pro som verktøy for låtskriving, deling av musikk, innlæring av låter og ikke minst for å utvikle sin egen teknikk og musikalitet. Her kan du skrive, lese og spille av både noter og tabulatur, og du kan tilpasse arbeidsmåten til din egen teknikk. GuitarPro er også en øvingspartner som aldri går lei.

Grensesnitt

En optimal visning av notene dine sammen med alle verktøyene du trenger for redigering, lydinnstilling og å spille instrumentet ditt.

Velg mellom skjerm eller side-visning, horisontal eller vertikal rulling, monospor, multispor, fullskjermvisning og 25-800% zoom.

Notene vises med 6 valgbare paneler på venstre side:

Redigering, instrumenter, lyd, mastering, akkorder og tekst

Redigering

Alle verktøyene du trenger for å lage og redigere noter, akkurat der du vil ha dem. Du kan raskt og enkelt skrive inn noter med tastaturet og de mange snarveiene, med musen eller med et MIDI-instrument.

Alle symboler og effekter

Med Guitar Pro kan du bruke alle vanlige musikalske symboler i notene dine, også symboler som er spesielle for gitar og andre instrumenter med bånd.


Egendefiner noten din

Basert på stilene classic eller jazz kan du justere 70 forskjellige parametere, konfigurere noten din nøyaktig som du vil og få profesjonelle resultater på dine utskrifter.

Tablatur og standard notasjon

Begge notasjonstypene er perfekt synkroniserte; noter satt inn i et system vil umiddelbart vise i det andre.

Oversikt over notasjonselementer

Dynamic, grace note, staccato, fade in, left-hand and right-hand fingering, brush, pick strokes, ghost note, accented notes, muffled note, let ring, harmonics, tapping, slap, hammer-on / pull-off, bend, tremolo bar, slides, vibrato, wide vibrato, trill, tremolo picking, palm mute, multirests, double dotting, n-tuplets, fermata, double accidentals, left-hand tapping, rasgueado, arpeggio, rythmic « slash » notation, ornaments, extended barré…; and of course texts, lyrics, chord diagrams...

Lyd

Guitar Pro er også en kraftig avspiller for notene. Dette er nyttig både når du komponerer og når du skal lære et nytt stykke.

RSE: Realistic Audio Playback

RSE (Realistic Sound Engine) teknologien inneholder realistiske studioopptak av instrumenter, så vel som effektmodelleringer som er resultat av årelang utvikling.

Du vil med Guitar Pro på tilgang til over hundre lydbanker og mer enn femti effektpedaler og forsterkermodeller. Vi har inkludert mange forvalg for alle stiler og du kan i tillegg konfigurere dine egne effektoppsett. Du kan mastre det ferdige resultatet med kompressor, limiter, romklang og en 10-bånds equalizer.
Du kan også høre musikken din spilt av med MIDI-lyd.

Soundboard, Global Visning

Guitar Pro Soundboard lar deg justere volum, panorering og semiparametrisk equalizer for hvert spor. Du kan også bruke den til å dempe et eller flere spor og til å vise eller skjule spor. Et ideelt verktøy når du skal spille sammen med programmet.

Optimaliserte avspillingsinnstillinger

Under avspilling ruller noten automatisk og en markør viser deg nøyaktig hvilken note som spilles. Du kan justere tempo og spille alt eller deler i sløyfe. Speed Trainer vil la deg spille hvilken som helst del av noten i sløyfe med progressive tempoøkninger. Dette er nyttig når du skal øve inn kompliserte soloer eller gitar-riff!

Alle gitarrelaterte effekter (som bend, slide, ghost notes, etc.) blir tatt hensyn til ved avspilling. Det samme gjelder forskjellige spilleteknikker som for eksempel plekterstrøk, fingerteknikk eller slapping.

Automasjoner

Du kan egendefinere forandringer i volum, tempo og panorering under avspilling.

Den globale visningen lar deg se en syntetisk oversikt over noten og å lett navigere rundt i denne. Du kan også definere forskjellige deler av noten, slik som intro, vers eller refreng.

Verktøy

Guitar Pro er et effektivt verksted for gitarister. Her finner du verktøy som akkord og skalabiblioteker, tuner metronom, virtuelle gripebrett og keyboard.
Alle disse verktøyene er tilpasset instrumenter med bånd og med fra 4 til 8 strenger.

Diagramgenerator

Du kan få frem en hvilken som helst akkord i en hvilken som helst stemming og Guitar Pro vil vise alle mulige fingerposisjoner. Tegn et diagram ved å klikke posisjonene på plass og Guitar Pro vil foreslå mulige navn på akkorden.

Skalabibliotek

Skalabiblioteket representerer en stor samling av skalaer, fra de mest vanlige til de mest eksotiske, for innlæring og bruk. En hvilken som helst skala du velger kan vises på gripebrettet eller på keyboardet som støtte for deg når du skriver notene dine. Søkefunksjonen lar deg også raskt finne ut hvilken som brukes i hele eller deler av noten.

MIDI og digitale tunere

Den digitale tuneren lar deg stemme gitaren din når du plugger den inn i lydkortet eller via en mikrofon. Du kan også stemme gitaren ved hjelp av øret, streng for streng, med MIDI-tuneren.
Dette fungerer for alle mulige stemminger.

Virtuelt gripebrett og keyboard

Det virtuelle gripebrettet og keyboardet finnes både for å hjelpe deg se notene og å skrive dem inn. De kan vise deg notene på det aktuelle slaget, såvel som notene på det neste slaget, hele takten eller notene i en skala som du har valgt. Dette er uvurderlige verktøy om du er begynner eller om du vil sette inn noter ved hjelp av musen.

Del

Siden Guitar Pro-formatet har blitt en skikkelig internettstandard, vil programmet la deg ha glede av tusenvis av noter som allerede er tilgjengelige på mange nettsider, (filer i *.gtp, *.gp3, *.gp4, *.gp5 og *.gpx formater).

 • MIDI import/Eksport

  En MIDI-fil består av rene beskrivelser av musikalske data, som Guitar Pro forvandler til et flerspors tabulatur. Programmet kalkulerer og optimaliserer plasseringen på gripebrettet for at du skal kunne spille dem så enkelt som mulig. Du kan også eksportere tabulaturet som en MIDI-fil for bruk i en annen programvare.
 • ASCII import og eksport

  ASCII-formatet — eller enkel tekstfil — var det første formatet som ble brukt til deling av tabulatur. Det er så enkelt å bruke via en enkel tekstredigerer at det fortsatt er meget utbredt, til tross for at det fremstår som utdatert. Guitar Pro vil la deg konvertere ASCII-filer til tabulatur med et enkelt klikk, og la deg skrive dem ut. Å gå andre veien er også mulig.
 • WAV-eksport

  Med WAV-eksport alternativet kan du konvertere en Guitar Pro-fil til en lydfil som du kan brenne til en CD.
 • PNG-eksport

  Eksport til PNG (bilde) vil la deg lagre tabulaturene som bilder i stort format. Disse bildene kan for eksempel integreres i nettsider eller redigeres i dertil egnet programvare for pedagogiske formål.
 • PDF-eksport

  PDF-formatet er standard når du vil distribuere notene dine.
Dette nettstedet benytter nødvendige informasjonskapsler. Du må godkjenne dette ved å klikke Godta før du benytter nettbutikken.